Osallistu: Oikeusministeriön Kansalaisjärjestöstrategia-hankkeen verkkokeskustelu 3.10–3.11.

Kansalaisjärjestöstrategia-hankkeessa linjataan, miten valtioneuvosto kehittää kansalaisjärjestöjen toimintaedellytyksiä kuluvalla hallituskaudella. Hanke edistää strategian perusteella kansalaisjärjestöjen omaa varainhankintaa, kehittää kansalaisjärjestöjä koskevaa valtionavustustoimintaa sekä purkaa kansalaisjärjestöjä kuormittavaa byrokratiaa.

 

Hanke on järjestänyt vuoden 2024 aikana lukuisia kuulemistilaisuuksia ja tällä hetkellä käynnissä on verkkokeskustelu, johon voi osallistua marraskuun 3. päivään saakka. Verkkokeskustelun tavoitteena on käydä keskustelua byrokratian purkamisesta ja hallinnollisen taakan keventämisestä sekä kartoittaa kehittämistarpeita.

 

 

Tällä hetkellä oikeustieteen lisensiaatti Juha Viertola selvittää oikeusministeriön toimeksiannosta järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan lainsäädännöllisiä esteitä. Viertola tulee selvityksen pohjalta tekemään ehdotuksia sääntelyn kehittämiseksi. Selvityksen on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä, ja se on osa kansalaisjärjestöstrategian toimeenpanoa.

 

Ilmoittaudu mukaan verkkokeskusteluun täältä!

 

Lue lisää Kansalaisjärjestöstrategia-hankkeesta.

 

Lue lisää aiheesta VaLan uutisista:

VaLan näkemys periaatepäätökseen Kansalaisjärjestöstrategiasta 18.6.2024

VaLan näkemys Orpon hallituksen päätökseen lahjoitusten verovähennysuudistuksesta 10.5.2024

VaLan vaikuttamistyö keväällä 2024 26.6.2024